Klopjacht in woonwijk op moordverdachte, DSI doet inval in woning

Geplaatst op 22 oktober 2023, om 03:17 uur

DOETINCHEM – De politie heeft zaterdag laat in de avond een klopjacht gehouden in de Doetinchemse wijk Dichteren op de voortvluchtige moordverdachte Bretly Dorder.

Eerst arriveerde de Dienst Speciale Interventies (DSI) ter plaatse en deed een inval in een woning aan de Hof van Rome. Na grondig zoeken werd de verdachte Dorder echter niet aangetroffen. Niet alleen de woning werd doorzocht, maar er werden ook daken beklommen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na de inval werden meerdere straten in de wijk afgesloten door agenten die kogelwerende vesten droegen. Spoedig arriveerden speurhonden ter plaatse, die in de wijk hebben gezocht. Desondanks werd, voor zover bekend, de verdachte niet gevonden. De politie is langs buurtbewoners gegaan om te vragen of ze zaterdag iets hadden gezien. Daarbij bevestigde ze dat het ging om een zoekactie naar de Bretly Dorder.

Zaterdagmiddag heeft de politie een foto vrijgegeven van Dorder. Hij wordt verdacht van een misdrijf in Rotterdam en van een steekpartij met een gewonde in Zutphen. In de loop van de avond heeft de politie een landelijke burgernetactie gestart om naar deze man uit te kijken.

Foto’s: Persbureau Heitink