Opnieuw carmeeting in Duiven: politie grijpt sneller in

Geplaatst op 7 oktober 2023, om 22:07 uur

DUIVEN – Op zaterdagavond waren er autoliefhebbers die zich hadden verheugd op een avondje racen en gas geven, maar zij werden teleurgesteld. Een grote automeeting die spontaan was georganiseerd via sociale media kreeg geen groen licht in Apeldoorn.

Een parkeerplaats op De Voorwaarts in Apeldoorn was afgesloten met hekken en politievoertuigen, en de gemeente Apeldoorn had de illegale automeeting verboden. De autoriteiten stuurden automobilisten weg, ondanks dat naar verluidt meer dan duizend auto’s werden verwacht. Ook op grote borden stond duidelijk vermeld dat de automeeting niet was toegestaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Deze automeetings worden meestal online georganiseerd, en het plan was dat de bijeenkomst in Apeldoorn rond 20.00 uur zou beginnen. Echter, de gemeente en de politie staken daar een stokje voor. In reactie daarop zijn de autoliefhebbers naar Duiven gereden en stonden in korte tijd honderden auto’s en kijkers bij de parkeerplaats van de Makro. Echter greep de politie eerder dan vorige week in en om 23.00 uur moest iedereen het terrein verlaten.

Foto’s: Persbureau Heitink