Uitslaande brand verwoest pand met rieten dak - GelreNieuws.nl

Uitslaande brand verwoest pand met rieten dak

Geplaatst op 21 oktober 2023, om 17:09 uur

BENNEKOM – Op zaterdagmiddag brandde een boerderij met een rieten dak volledig af aan de Bennekomsekade in Bennekom. De brandweer stuitte op uitdagingen bij het verkrijgen van voldoende bluswater vanwege de afgelegen locatie van het pand. De boerderij, gelegen aan de Bennekomsekade, was ver verwijderd van de weg en stond leeg sinds de vorige eigenaar overleed.

Gelukkig was er geen gevaar voor de omwonenden, en er zijn geen gewonden gemeld. Omdat het pand een rieten dak had, moest de brandweer extra materieel inzetten om de brand te bestrijden.

Volgens Mark van Zwam, namens de hulpdiensten tegenover De Gelderlander, stond het gebouw leeg en was het al gepland om te worden gesloopt. Er waren sloopwerkzaamheden aan de gang, en de brand ontstond vermoedelijk tijdens het verbranden van afval, waarbij de wind de vlammen naar het rieten dak heeft overgebracht.

Een van de aanwonenden bevestigde dit, waarbij ze zei: “De wind draaide ineens en het vuur sloeg over op het rieten dak.”

Van Zwam noemde het een geluk bij een ongeluk dat het gebouw al op de slooplijst stond, omdat het bouwkundig niet in erg goede staat verkeerde. Later op de dag waren er nog vlammen te zien, die afkomstig waren van een brandende gasleiding, maar deze zouden blijven branden totdat Liander het gas kon afsluiten.

Foto’s: Persbureau Heitink


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com