Campagneposters BBB beklad in de Liemers, partij doet aangifte - GelreNieuws.nl

Campagneposters BBB beklad in de Liemers, partij doet aangifte

Geplaatst op 15 november 2023, om 14:21 uur

ZEVENAAR¬† – De politieke partij BBB heeft aangekondigd aangifte te doen nadat hun spandoeken zijn beklad met rode verf. Op deze spandoeken zijn de gezichten van Caroline van der Plas en Mona Keijzer onherkenbaar gemaakt en het woord ‘bloed’ is erop aangebracht. “Dit beschouwen we als een bedreiging en daarom gaan we aangifte doen”, verklaart Van der Plas, de partijleider.

Van der Plas heeft in een gesprek met De Telegraaf aangegeven dat ze ook melding heeft gemaakt bij de beveiligingsdienst van de Tweede Kamer. “Deze spandoeken zijn geplaatst langs de A12 bij Zevenaar en Didam.” Ze meldt dat er eerder al incidenten waren waarbij spandoeken werden gestolen of vernield door het uitsnijden van gezichten. “Nu gaan radicale activisten nog een stap verder door onze campagneslogan ‘iedere dag beter’ te veranderen in ‘iedere dag bloed’. We beschouwen dit als een bedreiging en gaan daarom aangifte doen.”

BBB onderzoekt momenteel of de schade aan de spandoeken herstelbaar is. Dit is niet de eerste keer dat campagnemateriaal van BBB wordt gevandaliseerd; ook tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in maart werden hun borden beklad.

Foto’s: Persbureau Heitink