Steeds meer particulieren zelf aan de slag met beton - GelreNieuws.nl

Steeds meer particulieren zelf aan de slag met beton

Geplaatst op 19 november 2023, om 06:39 uur

Beton is al jarenlang een populair materiaal in de bouwsector door de duurzaamheid, sterkte en veelzijdigheid van het materiaal. Zo wordt het in de bouw veelvuldig gebruikt voor funderingen, wegen, gebouwen en waterwerken. Maar ook steeds meer particulieren gaan zelf aan de slag met beton voor het storten van een nieuwe vloer, uitbouw of erfverharding.  Waarom beton zo’n aantrekkelijk materiaal is voor doe-het-zelvers lees je hier.

Grote beschikbaarheid van het materiaal

Een voornaamste reden waarom veel particulieren kiezen voor het gebruik van beton, is door de makkelijke beschikbaarheid van dit bouwmateriaal. Zo kunnen mensen zelf zakken kopen bij de bouwmarkt en het mortel aanmaken, of kant-en-klaar beton bestellen bij een betoncentrale in de buurt.

Hiervoor hoeven mensen tegenwoordig niet eens meer zelf contact met de centrales op te nemen, of uit te zoeken waar een beschikbare leverancier zich bevindt. Neem particulieren uit de Achterhoek, vanuit de gehele regio kunnen mensen online gemakkelijk bestellen bij een betoncentrale in omgeving Doetinchem.

Particulieren hoeven online alleen de hoeveelheid m3 beton, gewenste leverdatum en eventuele extra’s aan te vragen. De tussenpartij doet de rest en zorgt dat de bestelling naar de dichtstbijzijnde centrale in Doetinchem wordt doorgezet.

Beton is sterk en heeft een lange levensduur

Hoewel regulier beton niet het meest duurzame materiaal is om te maken, is het qua duurzaamheid in levensduur wél een goede keuze. Het materiaal is namelijk enorm sterk en is bestand tegen vele invloeden. Of het nu blootgesteld wordt aan de brandende zon of ijzige winterkou, beton behoudt zijn structuur en sterkte. Voor mensen die zoeken naar een langdurige oplossing voor hun bouwproject is beton dus een goede keuze.

De sterkte van het materiaal maakt beton geschikt voor een breed scala aan constructies, van eenvoudige terrassen tot complexe funderingen voor een uitbouw of nieuwe ondervloer. Wat de wens van de doe-het-zelver ook is; door de vloeibare vorm zijn deze verschillende constructies relatief eenvoudig te realiseren met beton.

Budgetvriendelijke optie

Over het algemeen is beton ook een betaalbaar materiaal, waardoor het voor vele verschillende budgetten een aantrekkelijke optie kan zijn. Door tevens te kiezen voor een leverancier die dichtbij is, worden de kosten van transport ook beperkt en ben je als consument voordeliger uit.

Dit is dan ook het gat waar tussenleverancier Betondirekt in springt. Door de koppeling te maken tussen locaties van levering en dichtstbijzijnde betoncentrales worden de kosten voor de klant zo laag mogelijk gehouden. Daarbij profiteren de klanten zo ook van een snelle levering en kunnen zelfs kleine bestellingen vanaf 1 kuub al op gewenste locatie geleverd worden.

Extra eenvoudig met een betonpomp

Ook durven onervaren klussers het steeds vaker aan om zelf aan de slag te gaan met het storten van beton. Dit doordat er ook steeds betere opties komen om het proces te vereenvoudigen. Denk aan het bijbestellen van een betonpomp. Hiermee wordt het mortel vanuit de betonwagen direct op de bestemde locatie gepompt, waardoor men zelf alleen nog maar het geheel hoeft uit te vlakken en af te werken.

Daarbij is er tegenwoordig naast regulier beton ook keuze uit andere varianten zoals schuimbeton. Dit product wordt uitsluitend via een pomp gestort en vlakt zichzelf nog sneller uit, waardoor er nog minder handelingen nodig zijn voor een mooie afwerking. Kortom, voor ieder project, klusniveau en persoonlijke voorkeur is er een passende oplossing te vinden met beton.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com