Vijf jaar cel geëist tegen klusser die zijn afspraken nooit na kwam - GelreNieuws.nl

Vijf jaar cel geëist tegen klusser die zijn afspraken nooit na kwam

Geplaatst op 2 november 2023, om 21:34 uur

BEMMEL – De 35-jarige kozijnenbouwer uit Bemmel stond donderdag voor de rechter in Zutphen en werd beschuldigd van oplichting van minstens 32 klanten tussen eind 2020 en begin dit jaar, meldt Omroep Gelderland.

Hij nam opdrachten aan voor het plaatsen van kozijnen, ontving directe betalingen maar leverde niet. In een door hem gehuurde loods in Aalten werd begin dit jaar een professionele hennepkwekerij ontdekt. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 5 jaar tegen de verdachte. De officier van justitie benadrukte dat de verdachte aanzienlijke financiële en sociale schade heeft veroorzaakt zonder berouw te tonen. De verdachte beweerde dat hij klanten niet opzettelijk heeft opgelicht en dat hij van plan was om kozijnen te leveren via een onderaannemer. De officier verwierp deze verklaring als onwaar en stelde dat slechts enkelen daadwerkelijk kozijnen hadden ontvangen. Hij benadrukte ook dat de verdachte kansen had om zijn leven te beteren, maar deze niet heeft gegrepen.

In een aparte zitting zal de rechtbank zich buigen over de vordering tot ontneming van het financiële voordeel dat de verdachte heeft behaald uit de oplichting en de hennepteelt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com