Botsing met maaltijdbezorger (15) leidt tot ernstige mishandeling in Arnhem

Geplaatst op 12 december 2023, om 11:54 uur

ARNHEM – Een 15-jarige maaltijdbezorger werd na een aanrijding in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost dusdanig mishandeld dat hij het bewustzijn verloor. Volgens de politie in Arnhem-Zuid werd de jongen zelfs na het verlies van bewustzijn nog geschopt en geslagen. De politie doet via sociale media een oproep aan getuigen van het incident om zich te melden. Het ongeval vond plaats op vrijdag 1 december op de rotonde Huissensestraat-Sint Gangulphusplein in Malburgen, maar de autoriteiten werden pas op een later moment op de hoogte gebracht van de aanrijding en de mishandeling.

De reden voor het plaatsen van een getuigenoproep bijna twee weken na het incident heeft te maken met “het ernstige letsel en de jonge leeftijd van het slachtoffer”, aldus de politie. Hoewel er geen details worden verstrekt over de aard van de verwondingen van de 15-jarige, wordt aangegeven dat hij “ernstig mishandeld” is. De politie categoriseert het incident dan ook als “zware mishandeling”. Het slachtoffer was betrokken bij een aanrijding op de rotonde en werd vervolgens “op een zeer gewelddadige manier mishandeld, waarbij hij het bewustzijn verloor”. Terwijl hij op de grond lag, zou hij volgens de politie nog geschopt of geslagen zijn.

De bewuste rotonde in Malburgen-Oost staat bekend als gevaarlijk. Fietsers hebben voorrang op afslaande auto’s, maar dit wordt vaak niet nageleefd. Het punt Sint Gangulphusplein-Huissensestraat-Groene Weide staat op de negende plaats op de lijst van verkeersgevaarlijke kruispunten van de gemeente Arnhem. Er zijn geen details bekendgemaakt over de exacte toedracht van de aanrijding.