Man (28) reed meerdere keren met zijn auto op mensen in: ‘Haantjesgedrag’ - GelreNieuws.nl

Man (28) reed meerdere keren met zijn auto op mensen in: ‘Haantjesgedrag’

Geplaatst op 6 december 2023, om 09:04 uur

WIJCHEN – De 28-jarige man uit Wijchen, gedreven door wat hij zelf ‘haantjesgedrag’ noemt, belandde afgelopen augustus onder invloed achter het stuur na een conflict. Dit incident vond plaats bij café De Blokhut in Malden, waar hij meerdere keren met zijn auto op een ruziënde groep inreed.

De man raakte iemand, wat resulteerde in een rechtszaak tegen hem wegens poging tot doodslag. De aanklager bekritiseerde hem voor het gebruik van zijn auto als wapen vijf keer die nacht tussen 25 en 26 augustus. Het slachtoffer beweerde een gekneusde heup en een pijnlijke hand overgehouden te hebben.

De beschuldigde legde uit dat hij met vrienden naar het café was gegaan, waar een conflict ontstond. Hij voelde zich bedreigd en reed in een poging om de groep af te schrikken met zijn auto op hen af, terwijl ze met stoelen gooiden en op de auto sloegen.

Camerabeelden tonen deze gebeurtenissen. De man gaf toe dat hij in plaats van aanvallen had kunnen wegrijden, iets wat hij zich achteraf niet herinnert waarom hij dat niet deed. Hij was toen onder invloed meldt De Gelderlander.

Na het incident reed hij weg, maar crashte tegen een hek door controleverlies. Teruggekeerd bij het café, stapte hij uit en confronteerde de groep opnieuw. Wat er daarna gebeurde, kon hij zich niet herinneren.

Ondanks zijn ontkenning toonden camerabeelden dat hij opnieuw iemand aanreed. Hij gaf toe dat hij nooit de intentie had om iemand aan te rijden, wijzend op de invloed van alcohol en adrenaline.

De aanklager benadrukte het geluk dat er niet meer slachtoffers waren. De man heeft een geschiedenis van geweldsdelicten. De eis was een celstraf van 18 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, met reclassering en behandeling.

De verdediging betwistte het bewijs voor poging tot doodslag, suggererend dat het hoogstens om bedreiging ging. De uitspraak volgt over twee weken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com