Minderjarige verdachten van dodelijke steekpartij Casper vrijgesproken - GelreNieuws.nl

Minderjarige verdachten van dodelijke steekpartij Casper vrijgesproken

Geplaatst op 14 december 2023, om 18:55 uur

NIJMEGEN – Drie minderjarige jongens, verdacht van een dodelijke steekpartij waarbij Casper Verheijen (29) omkwam, zijn opnieuw vrijgesproken. Het hoger beroep bevestigde vandaag deze beslissing, gebaseerd op zelfverdediging. Deze conclusie werd ook eerder door de rechtbank getrokken. De jongens werden beschuldigd van openlijk geweld en de hoofdverdachte, destijds 15, van doodslag. Hij stak Casper driemaal tijdens een gevecht in Amsterdam, resulterend in Casper’s dood meldt Omroep Gelderland.

Het Openbaar Ministerie had voor de 16-jarige hoofdverdachte 360 dagen jeugddetentie geëist, waarvan 60 voorwaardelijk, en voor de anderen een taakstraf en voorwaardelijke detentie.

De rechtbank erkende dat de verdachten openlijk geweld pleegden en dat de hoofdverdachte Casper met een mes doodde. Desondanks werd geen straf opgelegd omdat Casper’s gedrag als provocerend werd beschouwd.

Het incident vond plaats op 18 januari 2022 bij een coffeeshop in Amsterdam. Casper zou een kopstootbeweging naar de jongens hebben gemaakt, waarna het gevecht begon. Hij riep zijn collega’s om hulp, hield één verdachte vast, en schopte de hoofdverdachte tegen het hoofd.

Het hof merkte op dat Casper ouder en groter was dan de verdachten, die door de aanwezigheid van geoefende vechtsporters onder Casper’s collega’s, zich ernstig bedreigd voelden. Toen Casper de hoofdverdachte aanviel, trok deze het mes.

Het Openbaar Ministerie overweegt nog of ze in cassatie gaan tegen deze uitspraak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com