Opnieuw brandjes in Rivierengebied in aanloop naar jaarwisseling - GelreNieuws.nl

Opnieuw brandjes in Rivierengebied in aanloop naar jaarwisseling

Geplaatst op 29 december 2023, om 06:52 uur

RIVIERENGEBIED – Donderdagavond en nacht zijn er in de aanloop naar de jaarwisseling opnieuw diverse brandjes geweest in het Rivierengebied. Er waren brandjes in onder meer Waardenburg, Ophemert, Tuil, Herwijnen & Aalst.

In Waardenburg stond een stapel autobanden in brand aan de Notaris van Aalstweg. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie was met meerdere eenheden ter plaatse.

Iets na middernacht waren er diverse brandjes in Ophemert. Aan de Aenean Mayckalaan stonden een container met met bouwafval en een diksi in brand. Op de Blankenburgsestraat ter hoogte van de kruising met de Groenstraat stond rond het zelfde moment een stapel met onder meer hout, banden en een complete wegafzetting in brand. Onder meer schildjes en de bijbehorende voeten, welke worden gebruikt bij het versmallen van de rijbaan tijdens werkzaamheden ging in vlammen op. Waar de wegafzetting vandaan komt is niet bekend. De brandweer bluste de brand. Ook hier kwam de politie ter plaatse. Tijdens de brand stond een groep jeugd van een man of 20 op straat. De sfeer was zeer gemoedelijk en de brandweer kon zonder problemen haar werk doen.

Aan de Capreton in het buitengebied van Aalst stond op het wegdek een stapel autobanden & hout in brand. De brandweer bluste de brand. Het wegdek raakte door de brand beschadigd.

De diverse brandjes rond de haarwisseling zijn een jaren lange traditie in het Rivierengebied.

De afgelopen dagen waren er ook al brandjes in Waardenburg, Nieuwaal, Poederoijen & Herwijnen. Zo werden op 2e kerstdag laat in de avond twee sloopwoningen in brand gestoken in Herwijnen.

Foto’s: Bart MeestersWP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com