Scooterrijder uit Arnhem overleden bij aanrijding Nijmegen

Geplaatst op 1 december 2023, om 23:09 uur

NIJMEGEN – Bij een ernstig vongeval op de Griftdijk in Nijmegen zijn vrijdagavond rond 19:15 uur een automobilist en een scooterrijder betrokken geraakt. De scooterrijder is hierbij ernstig gewond geraakt en overleed later in het ziekenhuis.

Dat bevestigd de politie zaterdagmiddag. Het gaat om een 43-jarige man uit Arnhem. Volgens ooggetuigen kwam de automobilist, een 25-jarige man uit de gemeente Overbetuwe, tijdens een inhaalactie in botsing met de scooterrijder. Het lijkt erop dat de bestuurder van de auto de scooter over het hoofd zag en frontaal aanreed.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel ter plaatse. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij korte tijd later.

De politie was tot laat in de avond bezig met het onderzoek op de plaats van het ongeval. De weg was tot ongeveer tot middernacht volledig afgesloten voor het verkeer. De precieze toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Een buurtbewoner meldde dat het ongeval plaatsvond doordat de automobilist de scooterrijder tijdens de inhaalactie niet zag. De politie heeft deze verklaring nog niet bevestigd.

Foto’s Roland Heitink