26-jarige man uit Groesbeek krijgt tbs met voorwaarden voor poging tot doodslag op vader - GelreNieuws.nl

26-jarige man uit Groesbeek krijgt tbs met voorwaarden voor poging tot doodslag op vader

Geplaatst op 26 januari 2024, om 20:32 uur

GROESBEEK – De rechtbank heeft een 26-jarige man uit Groesbeek de maatregel van tbs met voorwaarden opgelegd voor een poging tot doodslag. Omdat de man volledig ontoerekeningsvatbaar is, kan de rechtbank geen straf opleggen. In april 2023 stak de man zijn vader met een mes in de nek en rug op straat in Groesbeek, maar zijn vader overleefde deze aanval.

Deskundigen hebben vastgesteld dat de man tijdens het steekincident in een psychose verkeerde. Daarom hebben ze geadviseerd om de man volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren. De rechtbank heeft dit advies overgenomen en heeft de man ontslagen van alle rechtsvervolging.

Omdat de man ontoerekeningsvatbaar is, kan de rechtbank hem geen straf opleggen, maar wel een verplichte behandeling. Volgens de rechtbank is de tbs-maatregel noodzakelijk omdat zij van oordeel is dat het risico op herhaling niet adequaat kan worden verminderd met de vrijwillige behandeling die de man momenteel ondergaat. De rechtbank volgt hiermee het verzoek van de officier van justitie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com