Aanhouding na aanrijding met politiewagen in Nijmegen - GelreNieuws.nl

Aanhouding na aanrijding met politiewagen in Nijmegen

Geplaatst op 13 januari 2024, om 17:14 uur

NIJMEGEN – Op zaterdagmiddag vond omstreeks 14.45 uur een verkeersongeval plaats tussen een personenauto en een politiedienst bus.

De politiewagen reed met spoed vanaf de Graaf Alardsingel de Prins Mauritssingel op, richting Arnhem. Een automobilist kwam vanaf de Waalbrug en wilde de Graaf Alardsingel opdraaien. De automobilist gaf aan de politiebus niet te hebben gezien omdat een auto aan zijn linkerkant het zicht belemmerde, wat resulteerde in een botsing.

Zowel de politiemedewerker als de automobilist kwamen ongedeerd uit het incident. De berijdster in de auto werd door een verpleegkundige gecontroleerd en hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide bestuurders werden onderworpen aan tests, waarbij de testresultaten van de automobilist reden gaven om hem aan te houden. Een politiewoordvoerder heeft bevestigd dat de man is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

De aangehouden man is overgebracht naar het politiebureau, terwijl bergers de voertuigen hebben weggesleept. De vrouw is door de politie naar huis gebracht, en de politiemedewerker is met een collega meegereden. Rond 16.00 uur werden alle rijbanen weer vrijgegeven voor het verkeer.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com