Forse roetschade in meerdere appartementen na brand - GelreNieuws.nl

Forse roetschade in meerdere appartementen na brand

Geplaatst op 13 januari 2024, om 13:54 uur

NIJMEGEN – Bewoners van een appartementencomplex aan de 27e straat van de Meijhorst in Nijmegen hebben zaterdagochtend de brandweer en politie gebeld. Ze meldden dat er roet via het ventilatiesysteem hun appartementen was binnengekomen.

In de appartementen was er een laag roet op de inboedel ontstaan. Een bewoonster plaatste een tissue voor het ventilatiesysteem om te voorkomen dat er roet naar binnen zou komen. Op de tissue werd een dikke zwarte roetlaag zichtbaar. Ze nam contact op met de woningcorporatie, die haar doorverwees naar de installateur. De installateur verwees haar vervolgens weer terug naar de woningcorporatie. Uiteindelijk besloot ze de brandweer te bellen.

De brandweer heeft de appartementen geïnspecteerd en vervolgens het ventilatiesysteem gecontroleerd. Dit leidde hen naar een gang die naar de kelderbergingen leidde. Daar bleek in de afgelopen 24 uur een brand te hebben gewoed, hoewel de aard van de brand niet bekend is.

Het Team Brandonderzoek van de brandweer zal de brand onderzoeken en de situatie documenteren. Stichting Salvage is ingeschakeld om de schade bij de bewoners te inventariseren en in samenwerking met de woningcorporatie de schoonmaak op een passende manier te regelen.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com