Man (29) aangehouden in onderzoek naar geweld tegen hulpverleners

Geplaatst op 16 januari 2024, om 14:20 uur

HEDEL – Op dinsdag is een tweede verdachte aangehouden in verband met het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling. Het betreft een 29-jarige man uit Ermelo die verdacht wordt van betrokkenheid bij de ongeregeldheden en is gearresteerd in Ermelo.

In het kader van het lopende politieonderzoek hebben er tevens doorzoekingen plaatsgevonden op vijf adressen in Hedel, Zaltbommel en Ermelo, op de volgende locaties: De la Reystraat, de Gasthuisstraat, de Prinses Margrietstraat, de Koningin Wilhelminastraat en de Fiep Westendorplaan. Tijdens deze doorzoekingen zijn verschillende goederen in beslag genomen. Eerder werd op Nieuwjaarsnacht een 22-jarige man uit de gemeente Maasdriel aangehouden. Hij heeft voor de raadkamer van de rechtbank gestaan en zit momenteel nog in voorarrest. Het onderzoek naar het extreme geweld tegen hulpverleners loopt nog steeds, ondanks de twee aanhoudingen. De autoriteiten zijn vastbesloten om alle betrokkenen op te sporen. Zowel de politie als het Openbaar Ministerie hechten grote waarde aan dit onderzoek en hebben het een hoge prioriteit gegeven.

Er zijn bovendien nog vier getuigen die de autoriteiten graag willen spreken. Zij kunnen mogelijk belangrijke informatie verstrekken en kunnen ook gehoorschade hebben opgelopen tijdens de betreffende nacht. Beelden van deze getuigen zijn getoond in de uitzending van Plaats Delict op 11 januari, en er zal opnieuw aandacht aan worden besteed in de komende uitzending op donderdag 18 januari.