Man uit Gelderland krijgt voor duizenden euro’s boetes door tape op kenteken - GelreNieuws.nl

Man uit Gelderland krijgt voor duizenden euro’s boetes door tape op kenteken

Geplaatst op 16 januari 2024, om 12:26 uur

ROTTERDAM – Het Infra Team van de Verkeerspolitie Rotterdam kreeg vorige week een tip over een Rotterdammer die creatief was geweest met zwart plakband. Hij had de letter P op zijn kentekenplaat aangepast naar een R met behulp van tape. Hierdoor ontving een nietsvermoedende man in Gelderland binnen korte tijd 28 parkeerboetes. Het totale bedrag van deze boetes benaderde bijna 3000 euro. De eigenaar van het voertuig had meerdere bezwaarschriften ingediend en kon aantonen dat hij zelden of nooit in Rotterdam was geweest. Dit leidde tot een onderzoek door de verkeerspolitie.

Dankzij samenwerking met verschillende partijen werd het voertuig snel gelokaliseerd, opnieuw geparkeerd op een verboden locatie. Om de creatieve Rotterdammer te kunnen vervolgen, moest het voertuig tijdens het rijden worden aangetroffen. Met inzet van het Flexteam van Infra en doorzettingsvermogen werd de bestuurder op zondag 14 januari staande gehouden. Hij werd naar het politiebureau gebracht om een verklaring af te leggen. De man beweerde niet op de hoogte te zijn geweest van het feit dat zijn handelen een andere eigenaar in Nederland benadeelde. Ondanks zijn creativiteit werd de bestuurder, tevens eigenaar van het voertuig, geconfronteerd met het feit dat het voertuig onverzekerd rondreed en dat er nog steeds 28 parkeerboetes openstonden.

Het voertuig is in beslag genomen en het Openbaar Ministerie zal beslissen over de teruggave ervan. De man zal zich voor zijn handelingen moeten verantwoorden bij de rechter. Het is waarschijnlijk dat hij eerst de boetes moet betalen voordat hij weer met zijn originele kentekenplaat mag rijden. De indiener van de bezwaarschriften in Gelderland kan opgelucht ademhalen, wetende dat er actie is ondernomen.

Foto: Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com