McDonald’s in Rheden lijkt toch echt te komen - GelreNieuws.nl

McDonald’s in Rheden lijkt toch echt te komen

Geplaatst op 29 januari 2024, om 16:05 uur

RHEDEN – Enkele weken geleden verscheen op de gemeentepagina een vergunningsaanvraag van de gemeente Rheden voor de bouw van een fastfoodrestaurant. Sindsdien draait de geruchtenmolen in Rheden op volle toeren. De gemeente heeft inmiddels bevestigd aan De Regiobode dat McDonald’s plannen heeft om een restaurant te openen op Arnhemsestraatweg 68.

Het voorgenomen plan omvat de bouw van een restaurant op de locatie van het huidige Chinees Restaurant China Palace, wat snel een veelbesproken onderwerp werd in het dorp. Wethouder Paul Hofman van de gemeente Rheden kan de geruchten over de komst van McDonald’s bevestigen. “Inderdaad, het betreft hier een McDonald’s. Het gaat om een gebonden aanvraag, wat inhoudt dat de gemeente een ’toetsende’ rol heeft en geen vrije beoordeling kan geven. Als de aanvraag voldoet aan de wettelijk vastgestelde criteria, zijn we verplicht de vergunning te verlenen,” legt de wethouder uit aan de Regiobode.

Hoewel de wethouder niet staat te juichen over de komst van het Amerikaanse hamburgerrestaurant naar zijn gemeente, heeft hij wel zorgen geuit over mogelijke overlast, verkeersveiligheid, en zwerfvuil die zo’n restaurant met zich mee zou kunnen brengen. “Ik heb de omwonenden beloofd om met hen in gesprek te gaan. Daarna zal ik ook met McDonald’s in gesprek gaan over deze zorgen,” aldus Hofman.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com