Veel bekeuringen tijdens verkeerscontroles - GelreNieuws.nl

Veel bekeuringen tijdens verkeerscontroles

Geplaatst op 27 januari 2024, om 08:35 uur

LUNTEREN – Aan de Postweg in lunteren heeft de politie vrijdagavond vanaf 20:30 uur een grote algemene verkeerscontrole gehouden.

Eerder op de vrijdag stonden de agenten ook al in Otterlo. Vier motorrijders en zeker 25 agenten voerden de controle uit. Agenten haalden voorbijkomende auto’s van de Postweg af, terwijl de motorrijders van de politie, de auto’s van de snelweg A30 haalden en begeleiden naar de controleplaats bij de Deka Markt. De eerste bestuurder die onder invloed reed was binnen het kwartier al een feit in Lunteren. De controle locatie aan de Postweg werd rond 23:00 uur opgeheven.

De politie heeft de volgende resultaten bekend gemaakt:

7x niet tonen van een rijbewijs
1x inhalen doorgetrokken streep
1x defecte koplamp
1x rijden zonder rijbewijs
1x niet goed bevestigde losbreekreminrichting
1x verkeerde verlichting
1x defecte koplamp
1x niet dragen van een gordel
1x weigeren speekseltest
1x bezit pepperspray

Verder reed een automobilist meer dan 30 kilometer te hard.

Drie voertuigen zijn in beslag genomen, twee hiervan zijn zogeheten spookvoertuigen. Het derde voertuig reed een persoon in die vaker zonder rijbewijs reed. Twee personen reden onder invloed van drugs en twee personen reden onder invloed van alcohol.

En tot slot meldt de politie op social media: Eén bestuurder maakte het wel erg bond. Deze reed 34 km per uur te hard, was dusdanig onder invloed dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden, wil het niet dat hij al 17 jaar zonder geldig rijbewijs reed. De officier van justitie gaat de straf bepalen.

Foto’s: Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com