Vergeten kaars veroorzaakt bijna een woningbrand - GelreNieuws.nl

Vergeten kaars veroorzaakt bijna een woningbrand

Geplaatst op 3 januari 2024, om 16:42 uur

LOBITH – Een alerte actie van een voorbijganger voorkwam woensdagmiddag een brand in een benedenwoning aan de Transeedijk in Lobith. Rond 14.45 uur ontvingen de hulpdiensten een melding over een zwartgeblakerd raam, veroorzaakt door een vergeten kaars in de vensterbank.

Een voorbijganger merkte de donkere vlek op het raam op en probeerde de bewoner te waarschuwen. Toen bleek dat de bewoner niet thuis was, werden de hulpdiensten ingeschakeld. Bij aankomst van de brandweer bleek dat het vuur van de kaars al was gedoofd, maar uit voorzorg wilden zij toch de woning betreden voor een grondige controle.

In overleg met de politie werd besloten hoe ze de situatie het beste konden aanpakken. Terwijl de politie pogingen deed om de bewoner telefonisch te bereiken, kwam de bewoner gelukkig net op tijd aanrijden, waardoor het forceren van de deur voorkomen kon worden.

Na toegang tot de woning te hebben verkregen, heeft de brandweer een grondige controle uitgevoerd en de woning geventileerd om eventuele rook en gevaarlijke gassen te verwijderen. Dit incident benadrukt het belang van waakzaamheid bij het gebruik van kaarsen.

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com