Arrestaties in Arnhem en Westervoort na crimineel conflict in mensenhandel - GelreNieuws.nl

Arrestaties in Arnhem en Westervoort na crimineel conflict in mensenhandel

Geplaatst op 22 februari 2024, om 10:41 uur

ARNHEM/WESTERVOORT – De arrestaties dinsdagavond in Arnhem en Westervoort lijken verband te houden met een mogelijk geval van mensenhandel, aldus bronnen tegen De Gelderlander. De verdachten raakten verwikkeld in een conflict over de vermeende aankoop van een meisje. Een deel van de negen arrestanten zou minderjarig zijn.

Een man uit Rotterdam zou een vrouw hebben aangeboden als prostituee, waarvoor ze samen naar een hotel in de regio waren gekomen. Een conflict ontstond vervolgens in Westervoort, waarbij melding werd gemaakt van een autodiefstal met dreiging van een vuurwapen rond 21.45 uur. De Rotterdammer en de vrouw werden aangetroffen bij de sporthal aan de Emmerik in Westervoort, waarbij de man later werd aangehouden.

De overige verdachten zouden zijn gevlucht in een rode Audi, die een kwartier later werd opgemerkt in Arnhem-Zuid. De bestuurder werd gedwongen te stoppen op het Kruidenplein in de wijk Malburgen, waarbij de politie een waarschuwingsschot moest lossen. In de Audi zaten vijf jongens, waarbij een (nep-)vuurwapen werd aangetroffen. Tegelijkertijd stopten agenten op de Jansbuitensingel in Arnhem een witte Mercedes, waarin drie jonge mannen zaten.

De politie geeft geen informatie vrij over de achtergrond van de verdachten, zoals leeftijd en woonplaats. “Uit onderzoeksbelang,” verklaart een woordvoerder aan De Gelderlander. “Het onderzoek is nog maar net begonnen. We zijn bezig om te achterhalen welke rol elk van hen heeft gespeeld.”

Foto’s: Dennis van Bemmel & Roland HeitinkWP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com