Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs - GelreNieuws.nl

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs

Geplaatst op 23 februari 2024, om 12:53 uur

ARNHEM – De politie besteedt deze maand extra aandacht aan het thema rijden onder invloed, gezien het aantal ongelukken dat hierdoor gebeurt en het feit dat er te veel mensen onder invloed rijden. Op woensdagavond hebben ze de bestuurder van een auto gecontroleerd, een 51-jarige man die te veel gedronken had. Op het bureau moest hij een blaastest afleggen en is zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Aangezien de politie niet veel vertrouwen had, besloten ze de auto vanuit een onopvallend voertuig in de gaten te houden. Hun vermoedens bleken juist: de verdachte stapte in de auto en vertrok. Hierop is de man aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, het rijden tijdens een rijverbod en het rijden onder invloed. Zijn auto is in beslag genomen.

Op het bureau moest hij opnieuw een blaastest afleggen. Er is een dossier opgemaakt voor twee keer rijden onder invloed, rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.

Foto: Facebook Politie Arnhem-Zuid

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com