Boeren aangekomen op provinciehuis Arnhem met manifest - GelreNieuws.nl

Boeren aangekomen op provinciehuis Arnhem met manifest

Geplaatst op 1 februari 2024, om 20:18 uur

ARNHEM – Diverse groepen trekkende boeren voeren actie en zijn donderdagavond aangekomen op het provinciehuis in Arnhem. Ze hebben de intentie om daar een manifest te overhandigen met acht voorgestelde beleidswijzigingen.

De verwachting was dat er honderden boeren met meer dan honderd tractoren in de Gelderse provinciehoofdstad aanwezig zullen zijn. Eerder op woensdagavond was er al een protest bij het provinciehuis in Zwolle, waar ongeveer 180 boeren aan deelnamen en in gesprek gingen met gedeputeerde Maurits von Martels (BBB).

Het manifest dat door de boeren wordt gepresenteerd, bevat acht punten en wordt namens ‘alle trekker groepen van Nederland’ opgesteld. De boeren roepen onder andere op tot het terugdraaien van de Green Deal en het intrekken van alle met nutriënten verontreinigde gebieden. Verder wensen ze de intrekking van bemestingsverboden op provinciale pachtgronden en willen ze de gebruiksruimte voor kunstmest omzetten in plaatsingsruimte voor organische mest. Tevens streven deze boeren naar het stopzetten van alle Nationaal Programma’s Landelijk Gebied, het schrappen van alle bufferstroken, het behoud van derogatie op 250 kilogram stikstof per hectare en het vermijden van generieke kortingen op dier- en productierechten.

Foto’s: Persbureau Heitink


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com