Boetes bij grote controle in Stroe; Belastingdienst int 124.000 euro - GelreNieuws.nl

Boetes bij grote controle in Stroe; Belastingdienst int 124.000 euro

Geplaatst op 9 februari 2024, om 11:45 uur

STROE – Donderdag vond er een grootschalige ondermijningscontrole plaats langs de A1 bij Stroe, in samenwerking met de Belastingdienst, NVWA, KMar, Douane, LX, Gemeente en het Basisteam VVN.

Hierbij werden door de politie in totaal 7 personen aangehouden voor het rijden onder invloed (drugs en alcohol), reden bestuurders met een ongeldig verklaard rijbewijs of konden geen rijbewijs tonen en werden een aantal voertuigen ( waaronder een zogeheten spookvoertuig ) in beslag genomen. Er zijn een aantal verboden goederen in beslag genomen. De NVWA voerde meerdere controles uit en er werden 800 verkeersboetes uitgeschreven voor het overtreden van de toegestane snelheid. LX technisch toezicht Milieu voerde meerdere controles uit bij (afval)transporten. Door de Belastingdienst zijn belastingschulden gesignaleerd, waarvan c.a. 124.000 ero direct geïnd is. Ook zijn er door de Belastingdienst 12 auto’s in beslag genomen vanwege openstaande schulden van ca. 154.000,- euro en is één voertuig afgevoerd vanwege een openstaande schuld van 18.000,- euro. Tot slot werden door de politie veel controles uitgevoerd en signalen van ondermijnende criminaliteit vastgelegd.

De overheid houdt regelmatig controles met als doel het ondermijnende karakter van (zware) criminaliteit aan te pakken. Daarbij moet men denken aan afpakken van crimineel vermogen, in beslag nemen van voertuigen, in beslag nemen van wapens, maar ook uitkering- en belastingfraude e.d. Op de locatie langs de A1 werden veel voertuigen en hun inzittenden gecontroleerd. Hierbij werd onder andere gebruik gemaakt van vaste en mobiele ANPR camera’s en een drugshond van de Douane. Met behulp van motorrijders van de politie werden de voertuigen naar de controlelocatie geleid. Daarnaast reden in- en rond de stad opvallende en onopvallende voertuigen rond die letten op ondermijnende signalen.

Vrachtwagens werden gecontroleerd met een drugshond en door team LX.

Foto: William Harthoorn / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com