Dode bij ongeval A1 is 64-jarige vrouw uit Zevenaar - GelreNieuws.nl

Dode bij ongeval A1 is 64-jarige vrouw uit Zevenaar

Geplaatst op 21 februari 2024, om 16:17 uur

TERSCHUUR – De politie heeft woensdag bevestigd tegenover het AD dat de bijrijder die dinsdagmiddag om het leven kwam bij een ernstig ongeval op de A1 bij Terschuur een 64-jarige vrouw uit Zevenaar was. Twee andere vrouwen, allebei 34 jaar oud en eveneens afkomstig uit Zevenaar, raakten gewond.

Het ongeval vond plaats vlak voor de afrit naar benzinepomp Palmpol bij Terschuur, waardoor de snelweg van Amersfoort richting Barneveld moest worden afgesloten. Diverse ambulances, politievoertuigen en een traumahelikopter werden ingezet.

Rond 15.30 uur botsten een auto, bestelbus en vrachtwagen op elkaar op de A1 tussen knooppunt Hoevelaken en Barneveld. De vrachtwagen werd bestuurd door een 25-jarige man uit Lunteren, terwijl de bestuurder van de bestelbus, een 47-jarige man, afkomstig was uit Apeldoorn.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De politie hoopt meer informatie te verkrijgen en is daarom op zoek naar dashcambeelden of beelden die door bijrijders van andere voertuigen zijn gemaakt.

Als gevolg van het ongeval ontstond er een lange file op de A1. Verkeer in de richting van Apeldoorn werd omgeleid via Utrecht, en de ANWB Verkeersinformatie waarschuwde voor vertraging op sociale media. Het politieonderzoek werd rond 20.00 uur afgerond, waarna de weg rond 20.40 uur weer werd vrijgegeven.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com