Flinke drugsvangst en cash op A12 - GelreNieuws.nl

Flinke drugsvangst en cash op A12

Geplaatst op 27 februari 2024, om 12:23 uur

NEDERLAND/DUITSLAND – Dinsdagochtend meldt De Wijkagent op Instagram dat het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) op dinsdag 20 februari 2023 bij een steekproefcontrole van voertuigen net over de grens in Duitsland aanzienlijke inbeslagnames heeft kunnen verrichten.

Bij de controle van een personenauto met Frans kenteken kon de bestuurder geen identiteitsbewijs overleggen toen daarom werd gevraagd. Bij het doorzoeken van zijn jas vond het GPT echter een grote som geld en viel ook zijn identiteitsbewijs uit de jas, wat de situatie aanzienlijk vergemakkelijkte. Hierdoor werd duidelijk dat hij eerder een valse naam had opgegeven. Dit leidde tot een nadere inspectie van het voertuig, waar al snel een verborgen ruimte tussen de achterbank en de kofferbak werd ontdekt. Hierin werden drugs aangetroffen die bij een eerste test positief testten op opiaten.

Gezien de poging van de 27-jarige Fransman om drugs en duizenden euro’s cash Duitsland binnen te smokkelen, werd hij samen met het verdere onderzoek overgedragen aan de Duitse douane. Na uitgebreider onderzoek, wegen en tellen bleek dat de gesmokkelde drugs heroïne betroffen met een gewicht van 10,6 kilogram en een straatwaarde van € 477.000,-. Het aangetroffen geld bij de verdachte bedroeg €18.600,-. De drugs, het geld en de auto zijn uiteraard in beslag genomen.

Het Grensoverschrijdend Politie Team Elten-Zevenaar is een samenwerkingsverband tussen de politie Rivierenland-Oost/Achterhoek-West, de Bundespolizei, de Landespolizei en de Marechaussee brigade Oostgrens-Midden.

Foto: Instagram wijkagent_duiven_groessen_loo

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com