18 jaar cel voor vrouw die haar vriend doodde met bijl in Elst - GelreNieuws.nl

18 jaar cel voor vrouw die haar vriend doodde met bijl in Elst

Geplaatst op 26 maart 2024, om 15:43 uur

ELST – Een 57-jarige vrouw uit Elst is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar wegens het doden van haar partner met een bijl en het verbergen van zijn lichaam in de kruipruimte van hun huis. Als beschermende maatregel voor anderen en de algemene veiligheid heeft de rechtbank een gedrag beïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel opgelegd. Het slachtoffer werd op 16 september 2022 in de vroege ochtend gedood door de vrouw, die verklaarde dat ze hem drie keer met een bijl op het hoofd sloeg terwijl hij in bed lag en vermoedelijk sliep. Na het misdrijf sleepte ze het lichaam naar de kruipruimte, waar het acht maanden later door de politie werd gevonden.

De vrouw beweerde dat ze in augustus had aangegeven bij haar partner weg te willen en dat hij haar sindsdien meerdere keren had verkracht, ook op 16 september 2022. Echter, de rechtbank vond haar scenario niet geloofwaardig omdat ze haar verklaring herhaaldelijk aanpaste wanneer deze niet overeenkwam met eerdere onderzoeksresultaten. Ook ontbrak er bewijs voor haar beweringen en vernietigde ze bewijsmateriaal. De rechtbank oordeelde dat de vrouw met voorbedachten rade handelde, gezien de aankoop van de bijl een week voor de moord en de verwondingen die beter pasten bij een statische positie van het slachtoffer.

De rechtbank veroordeelde de vrouw voor moord en legde een gevangenisstraf van 18 jaar op, vier jaar meer dan de eis van het Openbaar Ministerie. Ze werd zwaar gestraft voor het liegen tegenover de nabestaanden en het ontzeggen van een waardig afscheid aan het slachtoffer. Ook werd haar een gedrag beïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel opgelegd na haar gevangenisstraf. De rechtbank wees een schadevergoeding van ongeveer 6.000 euro toe aan de broers en zussen van het slachtoffer voor de uitvaartkosten.

Foto’s & video: Roland Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com