Aanhoudingen in grootschalig onderzoek naar mobiel banditisme - GelreNieuws.nl

Aanhoudingen in grootschalig onderzoek naar mobiel banditisme

Geplaatst op 6 maart 2024, om 13:55 uur

ARNHEM – In de afgelopen maanden, van november 2023 tot en met eind februari 2024 heeft het basisteam Arnhem- Noord in samenwerking met Team Nodale Oriëntatie, het Flexteam Gelderland- Midden en het Openbaar Ministerie onderzoek gedaan naar een reeks auto-inbraken. Vorige week zijn er in dit onderzoek twee mannen van 27 jaar en 48 jaar afkomstig uit Litouwen aangehouden in Arnhem voor betrokkenheid bij deze auto-inbraken.

De verdachten hebben de afgelopen periode op diverse plaatsen in Gelderland een groot aantal auto’s weten open te breken, waarbij het opvallend was dat steeds dezelfde onderdelen uit de auto’s weggenomen werden.

Schadebedrag vaak meer dan €10.000,-
Er werden onder andere middenconsoles, navigatiesystemen, airbags en sturen gedemonteerd en gestolen. De kennis en expertise Team Heterdaadtechniek kon snel worden vastgesteld hoe de inbraken waren gepleegd. De twee verdachten gingen professioneel te werk en pleegden in één nacht meerdere inbraken in dezelfde wijk. Het gaat hierbij in totaal om 48 inbraken verspreid over vier maanden. Het schadebedrag van deze diefstallen loopt gauw op tussen de €10.000,- en €16.000,- . Het team houdt er sterk rekening mee dat het gaat om mobiel banditisme. Dat zijn internationaal rondterekkende criminele bendes, die hun geld verdienen met het plegen van strafbare feiten. Sommige auto-eigenaren werden na reparatie zelfs voor de tweede keer slachtoffer van een inbraak, door vermoedelijk dezelfde verdachten. Het onderzoek naar de betrokkenheid van deze verdachten gaat uiteraard verder.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com