Autobrand slaat over op woning, politie vermoedt brandstichting - GelreNieuws.nl

Autobrand slaat over op woning, politie vermoedt brandstichting

Geplaatst op 20 maart 2024, om 07:59 uur

ZEVENAAR – Omstreeks 2:40 uur deze nacht werd de brandweer opgeroepen voor een melding van een autobrand aan de Schievenstraat in Zevenaar.

Bij aankomst troffen ze de voorkant van een auto volledig in brand aan. Door de intense hitte is de voorruit van een nabijgelegen woning gesprongen, waarna rook de woning is binnengedrongen. De brandweer heeft de woning geventileerd en Stichting Salvage is opgeroepen om de schade af te handelen en de gesprongen ruit te dichten.

Volgens buurtbewoners was de eigenaar van de woning ten tijde van de brand niet thuis. De politie heeft in eerste instantie ook geen contact kunnen leggen met de bewoner. Camerabeelden van de woning zullen naar verwachting meer duidelijkheid geven over de toedracht van de brand.

Tijdens de bluswerkzaamheden deed een buurtbewoner, die zijn hond uitliet, een opmerkelijke vondst. Enkele tientallen meters van de brandlocatie vond hij een lege plastic fles met een sterke benzinelucht. Na deze vondst is de locatie van de brand afgezet voor verder onderzoek. De fles is meegenomen als bewijsmateriaal.

Het voertuig is als total loss verklaard. De politie onderzoekt de zaak

Foto: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com