Burgemeester sluit woning in Culemborg na poging tot explosie - GelreNieuws.nl

Burgemeester sluit woning in Culemborg na poging tot explosie

Geplaatst op 23 maart 2024, om 11:27 uur

CULEMBORG – In de nacht van 21 op 22 maart is er bij een woning aan de Lepelstraat een molotovcocktail tegen de voordeur van de woning gegooid. Na adviezen van de politie heeft burgemeester Gerdo van Grootheest gisteravond besloten deze woning per direct voor een week te sluiten.

verzegeling van woning

De politie heeft eerder die nacht een melding ontvangen dat explosieven tegen de voordeur van deze woning zijn gegooid. Er is hierbij glaswerk en een smeulende substantie aangetroffen die uiteindelijk niet zijn ontploft waardoor de schade ter plaatse beperkt is. Omdat er sprake is van een zeer ernstige ordeverstoring met maatschappelijke onaanvaardbare en ontwrichtende gevolgen is gekozen voor een directe sluiting van de woning.

Maatregelen
De gemeente Culemborg staat voor een krachtige aanpak bij ernstige verstoring van de openbare orde. De leefbaarheid, het veiligheidsgevoel en de gezondheid van inwoners staan hierbij voorop. Op dit moment kan er geen indicatie worden gegeven over de duur van de (verdere) ordeverstoring. Om deze reden is gekozen voor een korte sluitingsperiode van één week. Deze termijn is gebaseerd op een inschatting van de tijd die nodig is voor het verdere onderzoek en de maatregelen die nodig zijn om de openbare orde en veiligheid te beschermen.

Foto: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com