In korte tijdens zeven branden gesticht, politie zoekt naar brandstichter - GelreNieuws.nl

In korte tijdens zeven branden gesticht, politie zoekt naar brandstichter

Geplaatst op 9 maart 2024, om 07:45 uur

TIEL – Zaterdagochtend om 04.05 uur werd er een buitenbrand gemeld op de Suze Groenewegstraat in Tiel.

Al snel werd duidelijk dat er meerdere buitenbranden waren gesticht. Zo stonden er 3 ondergrondse containers in brand bij winkelcentrum Rauwenhof en ook stonden daar 2 reclameborden in brand.

Bij de Suze Groenewegstraat bleek het buitenbrandje te gaan om plastic afvalzakken die aan een lantaarnpaal hingen. Hierbij het geluk dat een naastgelegen auto niet in brand was gevlogen.

Tijdens het blussen van deze brand werd de brandweer erop geattendeerd door een buurtbewoner dat ze verderop nog wat zag branden. Het bleek te gaan om een aanhangwagen die naast een elektriciteitsgebouw stond geparkeerd aan de Rauwenhoflaan. Even verderop brandde inmiddels een kliko tegen een achterzijde van een woning aan de Antoon Coolenstraat. De brandweer heeft naar aanleiding van de vele brandjes opgeschaald naar middelbrand. In de omgeving werd door diverse voertuigen van de politie gezocht naar de dader en andere branden. Zij ontdekten aan de Rauwenhoflaan dat een container in de brand te stond tegen de achterzijde van een houten schuur. Deze liep veel rook en roetschade op.

In totaal zouden er 7 brandjes zijn gesticht.

Foto: Marco van Deick / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com