Meer vrouwen krijgen te maken met extreme haaruitval - GelreNieuws.nl

Meer vrouwen krijgen te maken met extreme haaruitval

Geplaatst op 29 maart 2024, om 18:06 uur

Steeds meer vrouwen ervaren problemen met het haar. Extreme haaruitval komt tegenwoordig veel vaker voor dan voorheen. Zeker in perioden van stress merken veel vrouwen dat er meer haar uitvalt dan gewoonlijk. Daarnaast zijn er meer factoren die zorgen voor haartuitval in die mate dat vrouwen zich genoodzaakt voelen te kiezen voor een haarwerk van Hairmasters. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld haarstukjes, pruiken of toupets. Waardoor krijgen steeds meer vrouwen last van extreme haaruitval? Wij geven een kijkje in de meest voorkomende oorzaken.

Hormonale veranderingen

Vrouwen krijgen vaker te maken met hormonale veranderingen dan mannen. Diverse hormonale veranderingen kunnen extreme haaruitval veroorzaken. Hierbij kun je denken aan de zwangerschap, maar ook aan de periode direct na de bevalling. Ook de menopauze en hormonale schommelingen door schildklieraandoeningen kunnen extreme haaruitval veroorzaken bij vrouwen.

Een tekort aan ijzer

Tegenwoordig koken we vaak minder uitgebreid dan voorheen. Daarnaast grijpen we sneller naar een vlugge snack tussen de middag en het ontbijt wordt vaker overgeslagen dan vroeger. Dit heeft vooral te maken met een tekort aan tijd om veel aandacht te besteden aan het bereiden van maaltijden. Hierdoor kunnen er voedingstekorten ontstaan en één van de meest voorkomende in deze categorie is een tekort aan ijzer. Haargroei en het herstel van haarcellen worden geregeld door hemoglobine. IJzer helpt bij de productie hiervan. Bij een ijzertekort krijg je dus last van overmatige haaruitval. Ook tekorten aan eiwitten, essentiële vetzuren, vitamine D en vitamine B12 kunnen zorgen voor extra haaruitval.

Stress en spanningen

We hebben natuurlijk allemaal in meer of mindere mate te maken met stress en spanningen in het leven. Daar kunnen we dan ook over het algemeen goed mee omgaan. Ervaar je echter voor langere periode een zeer hoog stressniveau? Dan neemt het risico op ernstige haaruitval snel toe. De haarcyclus wordt namelijk verstoord door overmatige stressgevoelens. In de meeste gevallen begint het haar dan uit te vallen wanneer je weer in een rustigere periode terechtkomt.

Een teveel aan haarbehandelingen

Haarbehandelingen, zoals het verven van het haar of het toevoegen van permanent in het haar, zorgt voor een afname van de haarkwaliteit. Wanneer je te veel haarbehandelingen in een korte periode doet of laat doen, of wanneer je gebruik maakt van verkeerde behandelingen voor het haar, dan kan dit leiden tot ernstige haaruitval. Daarnaast wordt vaak ook zichtbaar dat het haar minder gezond is. Het breekt snel en ziet er droog of pluizig uit.

Medicatie en diverse aandoeningen

Diverse soorten medicatie kunnen zorgen voor extreme haaruitval. Chemotherapie is hier de meest bekende van, maar onder meer ook antidepressiva en bloeddrukverlagers kunnen dit effect teweeg brengen. Daarnaast zijn er meerdere aandoeningen die zorgen voor extreme haaruitval. Hierbij kun je denken aan androgene alopecia, auto-immuunziekten zoals alopecia areata en PCOS, ook wel bekend als het polycysteus ovariumsyndroom. Vaak zorgen aandoeningen voor gedeeltelijke kaalheid of sterk dunner wordend haar. Door aandoeningen kan het haar ook volledig uitvallen. 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com