Politie waarschuwt voor zelfgemaakte explosieven op straat - GelreNieuws.nl

Politie waarschuwt voor zelfgemaakte explosieven op straat

Geplaatst op 3 maart 2024, om 11:46 uur

‘S-HEERENBERG – In ‘s-Heerenberg is vanochtend een situatie ontstaan die de inzet van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en een ontruiming van een huizenblok noodzakelijk maakte. Een inwoner ontdekte tijdens een ochtendwandeling met de honden een voorwerp dat op een explosief leek. Deze inwoner heeft het voorwerp meegenomen naar huis en vervolgens de politie gealarmeerd.

De politie en EOD hebben onmiddellijk gereageerd door de betreffende straat ruim af te zetten. Er is besloten het gevonden explosief-lijkende voorwerp slechts een kort stuk te vervoeren om het op een veilige plaats tot ontploffing te brengen.

Bijna tegelijkertijd ontving de politie een melding van een andere inwoner die meerdere voorwerpen, eveneens lijkend op explosieven, had gevonden. Deze voorwerpen waren verzameld en mee naar huis genomen, waar ze achter het huis werden neergelegd.

Als gevolg van deze meldingen is besloten tot de ontruiming van een geheel huizenblok. De EOD zal, na het veiligstellen van de eerste locatie, ook deze tweede locatie onderzoeken en veiligstellen. De situatie wordt uiterst serieus genomen en de veiligheid van de inwoners heeft de hoogste prioriteit.

De politie roept inwoners op om geen onbekende of verdachte voorwerpen mee naar huis te nemen, maar direct contact op te nemen met de autoriteiten. De veiligheid van iedereen staat voorop, en dergelijke situaties vereisen een professionele en voorzichtige aanpak.

Foto: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com