Update: Zwaargewonde automobilist weigert bloedtest - GelreNieuws.nl

Update: Zwaargewonde automobilist weigert bloedtest

Geplaatst op 1 maart 2024, om 08:09 uur

WADENOIJEN – Een automobilist die in de vroege uren van vrijdag gewond raakte en onder een boom gevonden werd, toont geen bereidheid tot medewerking bij een bloedproef.

Volgens politiewoordvoering weigerde de bestuurder hieraan deel te nemen. Na een melding van een verongelukte auto in Wadenoijen, snelden hulpverleners rond 03.15 uur naar de locatie. “Onze collega’s vonden de chauffeur gewond in een boomgaard, liggend onder een boom. Hij was ernstig gewond en is per traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd”, verklaarde de woordvoerder.

Weigering van de bestuurder voor bloedtest

De precieze omstandigheden waaronder de bestuurder onder de boom belandde, blijven onbekend. Zijn weigering om aan een bloedtest mee te werken, maakt het onmogelijk te bepalen of hij op dat moment onder invloed van alcohol of drugs was. Deze weigering kan ernstige consequenties hebben. “Indien iemand niet meewerkt aan een dergelijk onderzoek, wordt er door het CBR een onderzoek ingesteld naar de rijvaardigheid en volgt er een strafrechtelijke procedure.

Afhankelijk van de beslissing van de officier van justitie kan dit resulteren in een boete, taakstraf of rijverbod”, legt de politie uit aan Omroep Gelderland.

Foto: Marco van Deick / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com