VIDEO: Gijzeling meerdere personen in café, 150 woningen ontruimd vanwege mogelijke explosieven - GelreNieuws.nl

VIDEO: Gijzeling meerdere personen in café, 150 woningen ontruimd vanwege mogelijke explosieven

Geplaatst op 30 maart 2024, om 07:47 uur

EDE – In het centrum van Ede zijn zaterdagochtend 150 woningen ontruimd vanwege een grote politieactie. Bewoners worden elders opgevangen, aldus de politie. Inwoners en nieuwsgierigen werden eerder vanmorgen al opgeroepen om weg te blijven uit het centrum en binnen te blijven. Een team van de Dienst Speciale Interventies is ingezet. Ook de EOD (explosieven opruimingsdienst) is ter plaatse gekomen.

Op Twitter schreef de politie : In een pand in het centrum is een gijzeling van meerdere personen gaande. Daarom zijn meerdere specialistische diensten ter plaatse.

De geëvacueerde bewoners worden opgevangen in het gemeentehuis aan de Bergstraat, aldus een woordvoerder van de gemeente. Koffie en thee zijn geregeld. Vanwege het incident rijden er geen treinen tussen Barneveld Zuid en Ede-Wageningen, meldt de NS. Dat duurt in ieder geval tot 11:30 uur.

Een woordvoerder legt aan RTL Nieuws uit dat er sprake is ‘van een persoon die een gevaar is voor zichzelf en zijn omgeving’. Voor de veiligheid is daarom de oproep aan mensen gedaan om binnen te blijven. Of de persoon bewapend is of niet is onduidelijk, maar de situatie is ‘in ieder geval ernstig’. Meer wil de politie op dit moment niet kwijt over het incident.

Op beelden is te zien dat er veel politie aanwezig is rond het Museumplein in Ede. Er zijn meerdere afzettingen geplaatst en de politie is met verschillende gespecialiseerde diensten aanwezig in het centrum van de Gelderse gemeente, waaronder een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI).

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com