Brand zorgt voor enorme schade bij kledingwinkel - GelreNieuws.nl

Brand zorgt voor enorme schade bij kledingwinkel

Geplaatst op 23 april 2024, om 08:29 uur

KERKDRIEL – In Kerkdriel heeft een grote brand maandagavond ernstige schade veroorzaakt aan Kleding Shop Astrid, gelegen aan de Dalemstraat. De eigenaresse van de winkel was zichtbaar aangeslagen en in tranen toen ze rond middernacht bij haar beschadigde winkel stond.

De brandweer ontving rond 22.20 uur melding van de brand en reageerde snel met drie blusvoertuigen. Door een toevallige samenloop van omstandigheden was de brandweer van Hedel al op pad voor een oefenavond, wat hen in staat stelde om snel en met veel personeel ter plaatse te zijn. Gezien de locatie van de winkel in een dichtbebouwd gebied, escaleerde de situatie snel naar een grote brand.

De brandweer slaagde erin te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen winkels en woningen, wat een nog grotere ramp had kunnen betekenen. Ondanks het succesvol doven van de vlammen, was de rookontwikkeling aanzienlijk en trok veel toeschouwers. Binnen in de winkel moest nog intensief nageblust worden, waarbij een groot deel van de inboedel verloren ging.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan; een onderzoek moet hier uitsluitsel over geven. Er waren geen personen in het pand aanwezig ten tijde van het incident en vooralsnog zijn er geen aanwijzingen die duiden op een strafbaar feit als oorzaak van de brand.

Foto’s: Bart Meesters

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com