Cannabis gebruiken op een verantwoorde manier - GelreNieuws.nl

Cannabis gebruiken op een verantwoorde manier

Geplaatst op 7 april 2024, om 14:21 uur

Wiet of cannabis is op veel verschillende manieren te gebruiken. Waar dat in het verleden vaak werd gedaan in een joint of met een pijpje zijn er inmiddels allerlei andere tools op de markt gekomen. Hierbij kun je denken aan vaporizers en bongs. Los van het roken zijn er tegenwoordig ook vele andere manieren bij gekomen om cannabis te gebruiken. Zo zijn eetbare varianten populairder dan ooit.

Het voordeel van deze alternatieven in vergelijking met de traditionele manier van cannabis gebruiken (het roken in een joint) is dat ze vaak vele malen minder schadelijk zijn. In dit artikel nemen je langs een paar van deze alternatieven. Zo kun je voor jezelf de overweging maken of het mogelijk de moeite waard is om deze gezondere alternatieven eens te proberen.

Wiet roken zonder tabak

De grootste boosdoener wat betreft negatieve gezondheidseffecten in een joint is het gebruik van tabak. We zullen je niet hoeven uitleggen dat het roken van tabak ernstige schade aan je lichaam veroorzaakt. Om deze schadelijke stoffen niet binnen te krijgen kun je kiezen uit speciale bongs, vaporizers of wietpijpjes. Met behulp van deze tools krijg je alleen de stoffen binnen van de cannabis en niks anders.

Bongs

Een bong is een apparaat dat lijkt op een soort waterpijp en wordt gebruikt voor het roken van cannabis of wiet. Ze zijn erg populair omdat ze de rook terugkoelen door middel van water. Hierdoor wordt de rook zachter en aangenamer om in te ademen.

Deze smoketools bestaan uit een buis en een kom. De kom wordt voor gebruik gevuld met water of ijs en de cannabis wordt in een klein bakje aan de zijkant van de buis gedaan.  Tijdens de verhitting van de cannabis inhaleert de gebruiker, waarna de buis zich vult met rook. Tevens moet de gebruiker zijn vinger over een klein gaatje in de buis houden. Als de gebruiker klaar is om te inhaleren dan verwijdert deze zijn vinger van het gaatje.

Wietpijpje

Het roken van cannabis met behulp van een pijpje is de oudste manier. Wietpijpjes zijn vergelijkbaar met een standaard pijp waarin tabak gerookt wordt. De pijpjes worden vaak gemaakt van glas, keramiek of acryl en zijn zeer handzaam. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor gebruikers die veel onderweg zijn.

Vaporizers

Wat betreft het roken van cannabis is vapen de gezondste manier. Met vaporizers wordt de cannabis verhit tot een lagere temperatuur dan bij het roken van cannabis. Zo wordt het verhit tot de temperatuur waarbij de werkzame stoffen verdampen zonder dat de plant verbrandt. Hierdoor worden enkel de gewenste stoffen ingeademd en niet de schadelijke bijproducten bij verbranding. Verder is de koudere rook prettiger om te inhaleren, omdat dit minder zwaar is op de longen.

Eetbare cannabisproducten

Naast roken is het ook mogelijk om de positieve effecten van cannabis te ervaren door producten te eten waar THC in is opgenomen. De werking van deze producten is in veel gevallen langduriger dan bij het roken van cannabis. Dit komt doordat er een krachtigere vorm van THC vrijkomt en omdat de algehele dosis THC hoger is dan bij het roken.

De THC wordt langzamer opgenomen en het effect blijft langer aan. Een nadeel van dat het effect langzamer opkomt is dat het lastiger te doseren is. Zo kunnen gebruikers denken dat ze niet voldoende hebben gebruikt en voordat alle THC is ingewerkt, een nieuwe dosis innemen. Hierdoor bestaat het risico dat gebruikers te veel nemen. Voorbeelden van eetbare cannabisproducten zijn: spacecake, wiet gummibeertjes en wietchocolade.

Drinkbare cannabis producten

Dit zal een variant zijn waar je misschien minder bekend mee bent, maar het is ook mogelijk om cannabis te drinken. Over het algemeen wordt dit gedaan door er thee van te zetten, maar hasjchocomelk is ook een fenomeen onder de cannabisliefhebbers. Net als bij eetbare cannabisproducten duurt het over het algemeen een flink stuk langer voordat de effecten van de THC inwerken.

Blijf bewust van de risico’s

Ondanks dat de bovengenoemde methoden minder schadelijk zijn dan het roken van een joint blijft het gebruik van cannabis risico’s met zich meebrengen. Door je goed in te lezen in deze risico’s en gematigd te gebruiken als je gebruikt. Hierdoor kun je genieten van de positieve effecten zonder je lichaam te belasten met de schadelijke gezondheidseffecten.

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com