E-biker gewond na botsing met auto op beruchte rotonde in Haalderen - GelreNieuws.nl

E-biker gewond na botsing met auto op beruchte rotonde in Haalderen

Geplaatst op 12 april 2024, om 15:39 uur

HAALDEREN – Op vrijdagmiddag vond er een ongeval plaats op de rotonde nabij het OBC Bemmel aan de Van der Mondeweg in Haalderen, waarbij een fietser en een automobilist waren betrokken.

Het incident deed zich voor rond 14.45 uur toen de fietser en de automobilist elkaar op de oversteekplaats raakten. De fietser, die op een E-bike reed en richting de scholen wilde rijden, kwam in botsing met de automobilist die uit de richting van Haalderen kwam. De automobilist verklaarde dat hij geen fietser had gezien voordat hij de rotonde op wilde rijden. Dit zorgde voor de botsing op de rotonde.

Zowel de fiets als de auto liepen schade op bij het ongeval. De fietser werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, maar was wel aanspreekbaar. Het verkeer ondervond aanzienlijke hinder omdat één rijbaan was afgesloten. Politie en handhaving hebben het verkeer geregeld, en rond 15.15 uur was de weg weer vrij.

Dit is niet het eerste ongeluk op deze rotonde. De provincie overweegt of deze locatie kan worden aangepast om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com