Gijzelnemer (28) Ede blijft 14 dagen langer vastzitten - GelreNieuws.nl

Gijzelnemer (28) Ede blijft 14 dagen langer vastzitten

Geplaatst op 2 april 2024, om 14:54 uur

EDE – Zaterdag vond er een gijzeling plaats in café Petticoat aan de Nieuwe Stationsweg in Ede, waarbij een 28-jarige verdachte uit Ede werd aangehouden. De verdachte is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat de verdachte minstens 14 dagen langer in voorlopige hechtenis blijft.

In de vroege ochtenduren begon de man met het gijzelen van enkele medewerkers en een van de eigenaren van Petticoat, terwijl zij nog in het café waren. Hij toonde messen en beweerde een tas met explosieven bij zich te hebben, hoewel dit laatste niet waar bleek te zijn. Na een langdurige gijzeling liet de man drie medewerkers gaan. Later mocht ook de mede-eigenaar van het café vertrekken. Vervolgens gaf de gijzelnemer zich over en werd hij door de politie gearresteerd.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de verdachte van gijzeling en bedreiging van vier medewerkers van het café. Het onderzoek naar deze zaak is nog in volle gang, inclusief een onderzoek naar de geestelijke gesteldheid van de verdachte.

Het Openbaar Ministerie zal geen verdere informatie verstrekken dan wat hierboven is vermeld, vanwege het belang van het lopende onderzoek en ter bescherming van de privacy van betrokkenen.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com