Militaire oefening leidt tot melding wapenbezit - GelreNieuws.nl

Militaire oefening leidt tot melding wapenbezit

Geplaatst op 3 april 2024, om 15:15 uur

NIJMEGEN – De politie is vanmorgen omstreeks 6.50 uur gealarmeerd voor een schietincident aan de Kaaisjouwerskade in Nijmegen. Meerdere agenten in zware vesten startten direct een zoekactie naar de dader.

Agenten in zware vesten zochten in de omgeving naar een mogelijke dader of daders met lange vuurwapens. Toen de melding aangevuld werd met informatie, dat er ook militaire voertuigen gezien waren, werden de situatie en locatie snel duidelijk.

In en om het Landhoofd waren militairen die deelnemen aan oefening BEVOSEAL aanwezig. Deze militaire oefening vindt plaats in de openbare ruimte. Meerdere missies vonden en vinden plaats tussen de lokale bevolking, vanwege het realisme is besloten ook te oefenen tussen lokale bevolking. Nadat gisteren zo’n 120 militairen door helikopters afgezet zijn in Groesbeek, verplaatsen zij zich door Nijmegen en Arnhem.

De militairen dragen wapens met daarin oefenkogels, zogeheten ‘losse flodders’. Dit was nog niet bij alle partijen bekend, waardoor de politie gebeld is. Na een kort gesprek, konden de agenten de zware vesten weer uitdoen en terug naar het bureau. De militaire oefening vindt plaats tot vrijdag.

Foto: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com