Stichting zoekt man na vondst van bebloede schildpad in Arnhem - GelreNieuws.nl

Stichting zoekt man na vondst van bebloede schildpad in Arnhem

Geplaatst op 16 april 2024, om 10:55 uur

ARNHEM – Zaterdagavond rond 18.00 uur zag een vrouw een man, vermoedelijk van Poolse afkomst, met kort donker haar van in de dertig jaar oud, rondlopen met een wit tasje op de Hommelseweg in Arnhem. De man dumpte het tasje verderop op straat. Toen de vrouw naar het tasje liep en erin keek, schrok ze hevig: er bleek een bebloede schildpad met uitgestoken ogen in te zitten.

De vrouw riep de man na, en hij antwoordde in gebrekkig Engels dat de schildpad misschien water nodig had, waarna hij ervandoor ging. De dierenambulance werd gebeld en verwees door naar de schildpaddenopvang. De vrijwilligers daar gingen direct aan de slag om te helpen, maar helaas overleed de schildpad onderweg. De Stichting Schildpaddenopvang Nederland plaatste een oproep op Facebook om in contact te komen met deze man. Hij droeg die zaterdag een gele polo en spijkerbroek. Er werd gemeld dat hij later bij de pinautomaat van de COOP heeft gestaan. De politie is op de hoogte van de zaak en vraagt camerabeelden op. Tips kunnen zowel naar de stichting als rechtstreeks naar de politie worden gestuurd via 0900-8844.

De stichting benadrukt dat ze niet weten wie de schildpad heeft toegetakeld en hopen dat de man zich meldt bij hen of bij de politie voor uitleg.

Foto: Facebook Stichting Schildpaddenopvang Nederland

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com