Veel schade na explosie bij pand aan Steenstraat in Arnhem - GelreNieuws.nl

Veel schade na explosie bij pand aan Steenstraat in Arnhem

Geplaatst op 21 april 2024, om 12:16 uur

ARNHEM – In Arnhem heeft zich een explosie voorgedaan op de Steenstraat, waarbij een pand aanzienlijke schade heeft opgelopen. Dit incident vond plaats vroeg in de ochtend, rond 05:45 uur, toen omwonenden werden opgeschrikt door een harde klap.

De vermoedens gaan uit naar het gebruik van zwaar vuurwerk, dat waarschijnlijk tegen de toegangsdeur van het pand is geplaatst, met als gevolg dat de deur ontzet raakte en het glas over de straat verspreid lag. Overal op de straat werden resten van het gebruikte vuurwerk aangetroffen.

Opmerkelijk is dat het pand, gelegen aan het begin van de Steenstraat, momenteel wordt verbouwd en er plannen zijn om hier een healthspa te openen, zoals een buurtbewoner vermeldde. Ondanks de heftigheid van de explosie heeft niemand direct alarm geslagen; de eerste melding bij de politie werd pas rond 07:00 uur gemaakt.

De pandeigenaar heeft zelf actie ondernomen door de stoep schoon te vegen en het politielint te verwijderen, wat mogelijk het onderzoek naar bruikbare sporen heeft bemoeilijkt.

Dit is niet het eerste incident aan het begin van de Steenstraat. Precies twee jaar geleden werd er brand gesticht in een lunchroom twee panden verderop, en ook in 2019 was deze lunchroom het doelwit van brandstichting. Deze reeks incidenten heeft de bezorgdheid in de buurt verhoogd over de veiligheid en de motivaties achter deze daden.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com