Arnhemmer krijgt 5,5 jaar cel voor poging moord en poging diefstal met geweld - GelreNieuws.nl

Arnhemmer krijgt 5,5 jaar cel voor poging moord en poging diefstal met geweld

Geplaatst op 16 mei 2024, om 14:56 uur

ARNHEM – De rechtbank heeft een 33-jarige man uit Arnhem veroordeeld voor poging tot moord en poging tot diefstal met geweld. Hij krijgt een celstraf van 5,5 jaar opgelegd, samen met een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel.

In de nacht van 19 november 2023 had de man via een website afgesproken met het slachtoffer voor een seksdate in diens woning. Zijn plan was om het slachtoffer met een hamer uit te schakelen en hem vervolgens te beroven. Bij aankomst in de woning sloeg hij het slachtoffer met een hamer op het achterhoofd, terwijl het slachtoffer volgens afspraak op de grond zat. Het slachtoffer verzette zich hevig, waarna de man de woning ontvluchtte. Het slachtoffer liep hierbij een ernstige hoofdwond op.

De man verklaarde dat hij het slachtoffer niet wilde vermoorden, maar wilde beroven om zijn schulden bij drugsdealers af te betalen. Hij beweerde dat hij het slachtoffer bewusteloos wilde slaan om de woning leeg te roven. De rechtbank oordeelde echter dat poging tot moord bewezen is, aangezien de man bewust de kans aanvaardde dat het slachtoffer door het slaan met een hamer op het hoofd zou kunnen overlijden. De man had meerdere momenten om zijn plan te staken, maar deed dit niet. De rechtbank concludeerde daarom dat hij met voorbedachte rade handelde en niet uit een ogenblikkelijke gemoedsopwelling. De rechtbank rekende het de man zwaar aan dat hij misbruik maakte van een kwetsbaar slachtoffer. Hoewel de man kampt met een posttraumatische stressstoornis en stoornissen in middelengebruik, en een zeer traumatische jeugd heeft gehad, oordeelde de rechtbank dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Daarom werd naast de celstraf ook een gedrag beïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel opgelegd, zodat hij na zijn celstraf – indien nodig – onder toezicht kan worden gesteld.

Daarnaast moet de man een schadevergoeding van 7.500 euro betalen aan het slachtoffer.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com