Daklozenkamp in Ede na ultimatum ontruimd

Geplaatst op 31 mei 2024, om 14:51 uur

EDE – Op vrijdagmiddag zijn de politie en de omgevingsdienst begonnen met het ontruimen van het tentenkamp voor daklozen in Ede.

De gemeente had de daklozen een ultimatum gesteld: voor vrijdag 12.00 uur vertrekken, anders zou er worden gehandhaafd. Dit ultimatum wordt nu uitgevoerd. Het tentenkamp ontstond nadat de nachtopvang in Ede op 1 mei haar deuren sloot. Deze opvang was slechts een tijdelijke oplossing gedurende de winterperiode en zal op 1 november weer opengaan. Waar de dak- en thuislozen de komende zes maanden naartoe kunnen, is nog onbekend.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Slechts weinigen gaven gehoor aan de oproep van de gemeente om te vertrekken. Vrijdagochtend om 12.00 uur stonden bijna alle tentjes er nog, op enkele na. De daadwerkelijke ontruiming begon om 12.15 uur. De politie en een ontruimingsbedrijf uit Amersfoort arriveerden en gingen eerst in gesprek met de daklozen. Alle eigendommen werden gefotografeerd en genoteerd, zodat iedereen uiteindelijk zijn eigen spullen weer terugkrijgt. Daarna werden de eerste spullen ingepakt.

De ontruiming verliep verder rustig: iedereen werkte mee en er zijn geen aanhoudingen verricht.

Foto’s: Persbureau Heitink