Geen vergunning voor bouw McDonald’s in Rheden - GelreNieuws.nl

Geen vergunning voor bouw McDonald’s in Rheden

Geplaatst op 14 mei 2024, om 16:52 uur

RHEDEN – De gemeente Rheden heeft besloten geen omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een McDonald’s met drive thru in Rheden, zoals gemeld door De Regiobode.

Het college van B&W heeft vastgesteld dat dit plan niet overeenkomt met het huidige bestemmingsplan en het welstandsbeleid van de gemeente. Gedurende de beoordelingsperiode van de vergunningsaanvraag heeft de gemeente gecontroleerd of het plan paste binnen de kaders van het bestemmingsplan, welstandsbeleid en bouwbesluit. Hoewel een horecagelegenheid op deze locatie is toegestaan, toonde de aanvraag aan dat de activiteiten meer omvatten dan een standaard restaurant. De drive thru zou zowel tijdens als buiten de openingstijden van het restaurant kunnen functioneren, wat een afwijking is van zowel de bestemmingsplannen als van de traditionele horeca, waar afhaal alleen binnen het restaurant zelf plaatsvindt.

Bovendien ligt het perceel in een landschappelijk waardevol gebied, waar een fastfoodrestaurant met drive thru een te stedelijk karakter zou introduceren volgens het college, waardoor de aanvraag is afgewezen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com