Moeder uit Wezep veroordeeld voor ernstige mishandeling 11-jarige zoon - GelreNieuws.nl

Moeder uit Wezep veroordeeld voor ernstige mishandeling 11-jarige zoon

Geplaatst op 6 mei 2024, om 14:02 uur

WEZEP – Maandag heeft de rechtbank een 28-jarige vrouw uit Wezep veroordeeld voor het ernstig mishandelen van haar 11-jarige zoontje. Ze krijgt een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, en moet een maximale werkstraf van 240 uur uitvoeren.

In augustus 2022 bracht de moeder haar destijds 10-jarige zoontje naar het Isala ziekenhuis in Zwolle, waar bleek dat hij ernstige brand- en snijwonden had. Een forensisch arts concludeerde dat deze verwondingen niet toe te schrijven waren aan een ongeluk of spel, maar met opzet waren toegebracht. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis werd de zoon, samen met zijn jongere broertje, op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming uit huis geplaatst. Uit onderzoek bleek dat de jongen waarschijnlijk urenlang aan handen en voeten vastgebonden heeft gezeten. De moeder beweerde de verwondingen aan de polsen van haar zoontje pas opgemerkt te hebben nadat hij per ongeluk heet water over zich heen kreeg in de keuken. Ze probeerde de wonden eerst zelf te behandelen, maar ging pas vier dagen later naar de huisarts. De jongen verklaarde uiteindelijk dat zijn moeder hem voor langere tijd met ducttape aan het bed van zijn broertje had vastgebonden, wat ook overeenkwam met ander bewijs, zoals DNA van de moeder op de ducttape.

De rechtbank nam de verklaring van de jongen als geloofwaardig aan en veroordeelde de moeder tot een lagere straf dan de eis van het OM, rekening houdend met haar bijzondere persoonlijke omstandigheden. De jongen heeft geen contact meer met zijn moeder en heeft een schadevergoeding van 10 duizend euro toegekend gekregen, die op een bijzondere rekening wordt gereserveerd tot hij 18 jaar is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com