Pegida gaat zaterdag opnieuw koran verbranden in Arnhem - GelreNieuws.nl

Pegida gaat zaterdag opnieuw koran verbranden in Arnhem

Geplaatst op 8 mei 2024, om 11:36 uur

ARNHEM – Pegida-voorman Edwin Wagensveld heeft toestemming van de gemeente om zaterdag opnieuw een Koran te verbranden in Arnhem, zij het op een locatie net buiten het centrum. Dat meldt De Gelderlander

De demonstratie van Pegida zal plaatsvinden onder de Nelson Mandelabrug, ter hoogte van Meijnerswijk, om 14.00 uur zaterdagmiddag, zoals goedgekeurd door de gemeente Arnhem. Op deze locatie is er ook ruimte voor eventuele tegendemonstraties.

Een eerdere poging tot Koranverbranding in januari van dit jaar op het Jansplein liep uit de hand. Wagensveld kondigde toen aan later terug te komen, maar een geplande actie in maart werd door burgemeester Ahmed Marcouch verboden vanwege vermeende terreurdreiging.

Nu krijgt Wagensveld toch de kans om de Koran in brand te steken, zij het op een nieuwe locatie die door de betrokken instanties (politie, openbaar ministerie en gemeente Arnhem) als veiliger wordt beschouwd. Deze locatie werd eerder dit jaar al overwogen voor de Pegida-manifestatie, maar werd toen als te onveilig beschouwd vanwege rondslingerende stenen en kiezels.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com