UPDATE: Bestuurster (35) aangehouden bij eenzijdig ongeval, honden met dierenambulance mee

Geplaatst op 24 mei 2024, om 09:16 uur

TOLKAMER – Donderdagavond rond 23:25 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Zwarteweg in Tolkamer. De 35-jarige bestuurster uit Tolkamer botste met haar auto tegen een boom. Ondanks de forse impact kon de vrouw zelfstandig uit het voertuig stappen, maar zij weigerde zowel medisch onderzoek als medewerking aan een blaastest en drugstest door de politie.

De situatie escaleerde toen de vrouw agressief werd en uiteindelijk door de politie werd gearresteerd. In haar auto zaten drie honden: twee grote en één kleine. Omdat de vrouw elke vorm van medewerking weigerde en steeds agressiever werd, besloot de politie haar mee te nemen naar het bureau, waardoor de dieren achterbleven op de plaats van het ongeval. De politie bleef ter plaatse om te wachten op de dierenambulance. De honden werden voor de nacht opgevangen door de dierenambulance en zullen daar blijven totdat ze weer worden opgehaald.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ook op het politiebureau weigerde de vrouw mee te werken aan een adem- en speekseltest, aldus de woordvoerder. “Daar staan over het algemeen hoge straffen op. Er is proces-verbaal opgemaakt,” liet hij weten. Het Openbaar Ministerie beslist nu over de vervolging. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren omdat ze de verkeersveiligheid ernstig in gevaar heeft gebracht. Daarnaast is er een rijvaardigheidsonderzoek voor haar aangevraagd. De vrouw zit nog vast, maar zal vermoedelijk deze vrijdag worden vrijgelaten, meldt Omroep Gelderland.

Foto’s: Persbureau Heitink