Wordt er in Gelderland ook gewed op het EK? - GelreNieuws        

Wordt er in Gelderland ook gewed op het EK?

Geplaatst op 17 mei 2024, om 00:00 uur

Net als in andere delen van Nederland wordt er ook in Gelderland gewed op het EK voetbal dat in Duitsland plaatsvindt. Voetbal is een leuke en ideale sport om op te wedden. In met name de landen waar voetbal deel uitmaakt van het dagelijks leven wordt er veel op gewed. Spanje, Turkije, Italië maar vooral Engeland staan bekend als landen waar er veel wordt gegokt. Vaak gebeurt dit in wedkantoren.

Er zijn verschillende redenen waarom sportweddenschappen op voetbal zo populair zijn, voetbal is bijvoorbeeld een sport die over de hele wereld wordt gespeeld. Er gaat veel geld in om, ook in het wedden op wedstrijden gaat veel geld om. Omdat voetbal zo populair is, kun je het eenvoudig overal volgen, op internet, televisie, in cafés en op diverse terrassen. Omdat het vaak live te volgen is, komt dit de spanning ten goede als je een weddenschap hebt ingezet.

Altijd wel ergens voetbal

Iedere dag van de week wordt er wel ergens in de wereld gevoetbald. Niet alleen in reguliere competities maar ook interlands en grote toernooien. Het EK en WK zijn bijvoorbeeld populaire toernooien om op te wedden, tijdens het EK 2024 in Duitsland worden er maar liefst 51 voetbalwedstrijden gespeeld. Bijna iedere voetbalsupporter heeft wel een favoriete club, vaak denken mensen dat ze eenvoudig de uitslag van een wedstrijd wel kunnen voorspellen. Een weddenschap voelt vaak niet als een gok, maar als bewijs van voetbalkennis.

Vroeger kon je alleen gokken bij een sigarenboer of tijdschriftenwinkel. Vandaag de dag kun je op veel meer plekken een weddenschap doen, zelfs thuis via internet is dit mogelijk. Veel mensen maken thuis gebruik van de mogelijkheden, online kun je ook je weddenschap eenvoudig volgen.

Wat zijn de mogelijkheden bij een weddenschap?

Vaak wordt er gegokt wie de winnaar wordt van een voetbalwedstrijd, maar er zijn meer mogelijkheden bij het gokken op een voetbalwedstrijd. Je kan ook de ruststand proberen te voorspellen, of welke club het eerste doelpunt maakt tijdens de wedstrijd. Op deze manier zijn er verschillende mogelijkheden met het gokken op voetbalwedstrijden.

Heb je een weddenschap ingezet bijvoorbeeld tijdens het EK 2024 dan is het spannend om de wedstrijd live te volgen. Gok op wie het eerste doelpunt maakt, de uitslag, de ruststand of de speler die de eerste overtreding maakt. Het is allemaal mogelijk om op deze elementen een gokje te wagen. Een wedstrijd wordt nog spannender als je erop hebt gewed, en je er live naar kunt kijken. Gaat Oranje er weer met de winst vandoor, net als in 1988?