Functies waar veel vraag naar is in Gelderland

Geplaatst op 8 juni 2024, om 00:00 uur

Net als de rest van Nederland is er momenteel in Gelderland een tekort aan personeel. Hierbij zijn er bepaalde functies waar de vraag wat groter is dan gemiddeld. In deze blog leer je welke functies dit zijn zodat je hierop in kan spelen.

Holistische therapeuten

De eerste functie waar veel vraag naar is in Gelderland, is een functie als holistisch therapeut. Holisme is als beweging sterk gegroeid de afgelopen jaren, wat ervoor heeft gezorgd dat mensen op zoek zijn naar de diensten van een holistisch therapeut. Je kunt hierop inspelen door bijvoorbeeld via ZoMa Opleidingen een opleiding te volgen. Op deze manier kom je binnen mum van tijd aan een prachtige baan waarbij je mensen op vele vlakken vooruit kunt helpen.

Mensen in de horeca

Werken in de horeca heeft zo zijn charme en kan ontzettend leuk zijn! De vraag naar horeca personeel in Gelderland is flink toegenomen, vooral nu het toerisme aantrekt en meer mensen buiten de deur eten. Je kunt hiermee allerlei kanten opgaan, zoals een barista worden of juist een expert zijn in het ontvangen van gasten in een luxe hotel. Dit maakt het voor veel mensen een leuke sector om in te werken.

Functies in de bouw

De bouwsector biedt ontzettend veel mogelijkheden en is altijd op zoek naar nieuwe krachten. Van timmerlieden en metselaars tot ingenieurs en projectmanagers, er is een breed aanbod aan functies beschikbaar in Gelderland. Wat werken in de bouw leuk maakt? Meestal zijn het de gezellige mensen waar je elke dag hard mee samenwerkt. Ook geeft het een kick als je eindelijk een bouwproject in volle glorie ziet staan na veel zweet en tijd hierin te hebben gestopt.

Mensen in de zorg

Verder kun je ook overwegen om in de zorg te werken. Waarom dit het overwegen waard is? In Gelderland is er een grote vraag naar zorgpersoneel. Aan welke functies je dan moet denken? We hebben het dan met name over verpleegkundigen. Als je in de zorg werkt, maak je echt een verschil in het leven van mensen. Dit komt doordat je patiënten net het leven wat makkelijker maakt of juist een operatie verricht die het leven van iemand redt. Het mooiste aan de zorg? Geen dag is hetzelfde en je blijft voortdurend leren en groeien!

Onderwijspersoneel

Werken in het onderwijs is een beroep dat enorm veel voldoening kan geven! Je hebt in de regio meer dan genoeg functies in het onderwijs waaruit je kunt kiezen. Over welke soorten functies we het hebben? Leraren en onderwijsassistenten zijn de voornaamste voorbeelden. Als onderwijspersoneel speel je een cruciale rol in de ontwikkeling en het succes van je leerlingen. Je bent de inspiratie voor de nieuwe generatie, waardoor je de mogelijkheid hebt om ze echt wat mee te geven.