Klopjacht boven Duiven na dumping drugsafval

Geplaatst op 16 juni 2024, om 21:43 uur

DUIVEN – Op het industrieterrein van Duiven hebben zondagavond meerdere incidenten met drugsafval plaatsgevonden. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet.

Rond 21:20 uur werd de brandweer opgeroepen om metingen te verrichten op de Maststraat, waar meerdere drugsvaten op het fietspad werden aangetroffen. Er was vloeistof gelekt, wat dampen veroorzaakte.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Even verderop, op de Dijkgraaf, werd een verdacht busje ontdekt. Agenten controleerden met getrokken vuurwapens of er nog personen in het voertuig aanwezig waren. Later opende de brandweer het busje en verrichtte metingen. Ook hier kwamen dampen vrij, vermoedelijk afkomstig van drugsafval.

Ondertussen werd bij de McDonald’s een verdachte in een ander wit busje aangetroffen. Toen de verdachte de politie opmerkte, parkeerde hij het busje en vluchtte in de richting van de steenfabriek.

Bij de steenfabriek aan de IJsseldijk zocht de politie met een speurhond naar de verdachte. Na korte tijd werd hij gevonden en gearresteerd.

Meerdere locaties op het industrieterrein zijn nog afgesloten terwijl de politie onderzoek doet naar de drugsvaten en de busjes.

Foto’s: Persbureau Heitink